Shogun - limba japoneza, cultura si traditii japoneze Shogun - limba japoneza, cultura si traditii japoneze
limba, cultura si traditii japoneze
Shogun - limba japoneza, cultura si traditii japoneze

 Home
 Limba japoneza
 Sistemul duplex
 Publicatii
 Cultura si traditii
 Budo - arte martiale
 Info cultural
 Legaturi utile
 
 Centrul Shogun
 Info editor
 Contact
 
 EnglishEnglish


Curs online de Limba Japoneza.
Pentru informatii va rugam sa ne scrieti pe email sau sa completati formularul din pagina de contact.

eBooks
ALAN WATTS

 Budismul, religia fara religie

Pentru a citi formatul epub, descarcati Adobe Digital Editions.

 
Curs practic de Karate Do

Autor: Neculai Amalinei
Editura Polirom, Iasi, 2006.

256 pagini, 160x235 mm
ISBN: 973-46-0383-3
978-973-46-0383-1
Pret: 245.000 lei / 24.50 lei noi
Disponibil: Da

:: Comandati online ::
Curs practic de Karate Do

Scrise cu litere latine sau ideograme, numele diferitelor arte martiale trezesc atentia celor care le practica si nu numai lor.
Desi uneori interzise, inclusiv in locurile unde au luat fiinta (China, Japonia etc.) sau constituind avantajul unor grupuri restrinse, secolul care a trecut le-a readus in atentia noastra, restituindu-le locul pe care il merita in patrimoniul culturii universale.
In tot acest timp, aura lor magica nu si-a pierdut nici un moment stralucirea.

Dincolo de curiozitatea de moment, se nasc multe intrebari, care asteapta tot atitea raspunsuri:
• Ce reprezinta artele martiale pentru noi?
• Care este drumul pe care ele il urmeaza in evolutia lor, dar si in constiinta noastra?
• Fascinatia artelor martiale se datoreaza misterului Asiei, practicilor permise numai celor initiati, numeroaselor interdictii si piedici puse in calea practicarii lor sau calitatilor fizice si morale ale celor care le reprezinta?
• De ce au existat persoane care si-au sacrificat cariera, familia sau chiar viata pentru artele martiale?
• De ce anumiti oameni au devenit prin antrenament asiduu personalitati reprezentative pentru artele martiale, gloria lor depasind fragilitatea clipei si devenind legenda?
• Practicarea artelelor martiale se poate constitui intr-o sfidare la adresa Timpului in fata caruia ne plecam sau nu vrem sa ne plecam?
• Ce socheaza cind urmarim demonstratiile maestrilor de arte martiale? Tehnica lor desavirsita sau senzatia ca este "ceva", dincolo de ceea ce se vede?
• Poate exista si o doza de orgoliu la cei care, depasind efemerul Moment, vor sa-si marcheze propria traiectorie pe drumul artelor martiale?
• Este scoala artelor martiale un loc unde sa-ti masori forta fizica sau aici se poate educa si spiritul, in ritm cu idealul de armonie si cunoastere de sine?
• Fascinatia pe care o exercita maestrii japonezi de sabie: Tsukahara Bokuden, Miyamoto Musashi, Yagyu Munenori, Ito Ittosai, Ono Tadaaki, Yamaoka Tesshu se datoreaza faptului ca au fost samurai de renume, au intemeiat scoli de lupta sau pentru ca au scris tratate de filozofie, piese de teatru No, poeme, lasind astfel posteritatii picturi, sculpturi sau alte opere de arta care fac parte din patrimoniul cultural japonez?
• Maestrii Uiyeshiba, Oyama, Yamashita, Nakayama, Kawaishi, Enoeda, Kase, Mabuni etc. sint numai exponentii artelor martiale respective sau promotori ai unei filozofii care justifica un mod de viata?
• Personalitatea lui Gighin Funakoshi se intemeiaza pe faptul ca in anul 1922 a adus Karate in atentia lumii, dindu-i un nume si un drum, Do, dar si pentru ca a fost un exponent al culturii milenare japoneze?
Urmarind scrierile lui Jigoro Kano, fondatorul Judo-ului, putem gasi unele raspunsuri, date intr-o maniera specifica marilor maestri: Oricine vrea sa urmeze Drumul Supletii, Judo, trebuie inainte de toate sa aiba aceasta idee in inima sa. In acest fel esti in stare sa te perfectionezi si sa contribui cu ceva la valoarea Lumii. Acesta este scopul final al Drumului Supletii, Judo.
Raspunsurile la aceste intrebari pot fi variate si complexe, pe masura celor implicati in cautarea lor.

De exemplu, si acest "Curs practic de Karate Do Shotokan" ofera o gama variata de raspunsuri, cu caracter istoric, tehnic, stiintific, filozofic etc.
Cartea este structurata pe doua module, care cuprind un istoric si patru parti, constituind astfel o introducere in studiul Shotokan Karate Do.
Istoria acestei arte martiale si maestrii reprezentativi, care au jalonat calea prin care To de a devenit Karate Do, sint prezentate succint la inceputul lucrarii.
Primele trei parti se refera la bazele generale ale studiului disciplinei Shotokan Karate Do, principiile fundamentale si tehnica artei martiale Karate Do.
Partea a patra trateaza problematica flexibilitatii si a stretching-ului, intr-o maniera stiintifica, pentru a indruma practicantii de arte martiale spre performanta dorita, excluzind riscul accidentarilor.

In elaborarea cursului, s-au facut referiri la metodele de predare ale maestrilor de Shotokan Karate Do: Masatoshi Nakayama, Taiji Kase, Hirokazu Kanasawa, Guy Sauvin, Frank Anderson, Jean-Pierre Fischer si Hitoshi Kasuya.
De asemenea, au fost folosite notele, fotografiile si interviurile cu urmatorii maestri de Karate Do, luate din stagiile la care am fost invitat in calitate de redactor al revistei de arte martiale "Samurai Magazine": Hirokazu Kanazawa (10 Dan), Koichi Sugimura (8 Dan), Hideo Ochi (8 Dan), Guy Sauvin (8 Dan), Hitoshi Kasuya (8 Dan), Jean-Pierre Fischer (7 Dan), Manabu Murakami (6 Dan), Takashi Shibuya (7 Dan), Ticky Donovan (7 Dan), Frank Anderson (7 Dan), Santo Torre (7 Dan) si Gerry Breeze (6 Dan).

Dorim ca aceasta lucrare sa faca parte din bagajele fiecarui practicant de Karate Do, care pleaca pe drumul cunoasterii, in cautarea raspunsurilor la intrebarile existentei sale in fascinanta lume a artelor martiale.

Autorul
 
   
Home | Limba japoneza | Publicatii | Cultura si traditii | Budo - Arte martiale | Info cultural | Info editor | Contact
© Neculai AMALINEI 2005 - 2011