Shogun - limba japoneza, cultura si traditii japoneze Shogun - limba japoneza, cultura si traditii japoneze
limba, cultura si traditii japoneze
Shogun - limba japoneza, cultura si traditii japoneze

 Home
 Limba japoneza
 Sistemul duplex
 Publicatii
 Cultura si traditii
 Budo - arte martiale
 Info cultural
 Legaturi utile
 
 Centrul Shogun
 Info editor
 Contact
 
 EnglishEnglish


Curs online de Limba Japoneza.
Pentru informatii va rugam sa ne scrieti pe email sau sa completati formularul din pagina de contact.

eBooks
ALAN WATTS

 Budismul, religia fara religie

Pentru a citi formatul epub, descarcati Adobe Digital Editions.

 
Stretching si flexibilitate in artele martiale

Autori: Neculai Amalinei, Silvia Amalinei
Editura A 92, Iasi, 2000.

128 pagini, 210x297 mm
ISBN: 973-9476-18-X
Stretching si flexibilitate in artele martiale

Maestrul Gighin Funakoshi, fondatorul stilului Shotokan Karate-Do, a asociat direct artele martiale studiului universitar pentru a sublinia legatura cu un spatiu cultural specific, o cultura milenara de prestigiu si o maniera de studiu intelectuala.
Lucrarea "Stretching si Flexibilitate in Artele Martiale" se inscrie in aceasta directie, fiind complementara cursurilor precedente: "Curs de initiere in Karate", "Curs practic de Karate Do", "Shotokan Kata" etc.

Deoarece conceptul de flexibilitate incepe sa fie neglijat in artele martiale, preferindu-se forta bruta si pragmatismul empiric, iar principiile stretching-ului stiintific sint practic necunoscute, am prezentat in aceasta carte tehnici de Karate, pornind de la principii metodice si anatomice, pe fondul unei pregatiri de baza in gimnastica.

Lucrarea insumeaza peste 280 de fotografii, planse si diagrame, promovind in continuare studiul artelor martiale ca disciplina universitara, care se bazeaza pe pedagogie, cercetare stiintifica si metodica.
(Autorii)

In Romania, artele martiale se practica de peste treizeci de ani, iar dupa infiintarea Federatiei Romane de Arte Martiale, la 19 ianuarie 1990, practicarea tuturor artelor martiale a fost legalizata.

Perioada cind artele martiale au fost interzise in Europa de Est a fost caracterizata astfel de catre maestrul francez Guy Sauvin, 7 Dan: "Europa a fost martora exploziei tarilor din Est, iar noi ne regasim astazi, in Uniunea Europeana de Karate, cu o duzina de tari suplimentare. Karate-ul fiind interzis in aceste regiuni, practicantii au studiat in special dupa carti, acumulind astfel o tehnica aproximativa. Ei confunda adesea Karate cu boxul de proasta calitate."
(Officiel Karate - Mars 1994).

In interviul luat domnului Sauvin, pe atunci presedinte in exercitiu al "Federatiei Franceze de Karate, Taekwondo si Arte Martiale Afinitare", la stagiul organizat la Brasov, in anul 1995, cind maestrul a fost solicitat sa-si spuna parerea despre practicantii de Karate din România, dinsul a declarat:

"Cred ca ei nu cunosc principiile de baza si le lipsesc ideile directoare din Karate Do. De asemenea, eu cred ca ei cunosc putin tehnica, cunosc citeva lucruri, dar nu stiu sa lege aceste lucruri intr-un sistem coerent. Acesta este lucrul cel mai important - sa ordoneze ideile, sa le clarifice si astfel sa utilizeze un sistem pedagogic bine determinat."

Introducerea Karate Do ca disciplina universitara creaza premizele unui studiu stiintific si sistematic pentru artele martiale. Astfel se pot pune in evidenta bazele tehnice si metodice in Karate Do, ceea ce va permite dezvoltarea ideilor directoare si a principiilor de baza din Karate, dezvoltarea unui sistem coerent care sa conduca la asamblarea logica a cunostintelor acumulate, ordonarea si clarificarea ideilor pentru a folosi un sistem pedagogic bine determinat in studiul Karate Do. In acest fel se poate studia arta Karate Do la nivel universitar.
 
   
Home | Limba japoneza | Publicatii | Cultura si traditii | Budo - Arte martiale | Info cultural | Info editor | Contact
© Neculai AMALINEI 2005 - 2011